oblicz kąt pod jakim przetna sie funkcje
kasia: obliczyć kąt pod jakim przetną się wykresy funkcji
f(x)= e√3x −1
g(x)=0
7 lut 11:32
kasia: wie ktoś
7 lut 11:41
Skipper:
... gdzie się przetną ... pochodna w tym punkcie ... i kąt
7 lut 11:53
siera: tyle to wiem ale nie mogę sobie poradzić, jak wyznaczyć punkty przecięcia
7 lut 11:59
Dominik: przecinaja sie wtedy, gdy f(x) = g(x)
7 lut 12:01
siera: ale punkty wyjdą dziwne i potem nie wiem co dalej z tym robić jak skrócić
7 lut 12:02
Dominik: co wyjdzie dziwne?
e√3x = 1
e√3x = e0
√3x = 0
x = 0
7 lut 12:07