Napisz wzor de I'Hospitala
Karl5: Napisz wzor de I'Hospitala dla lim x⇒∞ (ex+x) to do potegi 1x
Prosze o pomoc wiem ze za x podstawiam 0 i symbol musze wyznaczy tylko nie wiem jaki bedzie i
co dalej
7 lut 10:36
Artur_z_miasta_Neptuna:
ab = eln ab = eb*(ln a)
skorzystaj z tego przekształcenia
7 lut 10:38
Karl5: A trosze jasniej mozna ?
7 lut 10:43
heuhuehue: (ex+x)1x=e1xln(ex+x)
7 lut 11:00
Artur_z_miasta_Neptuna:
i jeszcze −−− sama potęga:
| 1 | | ln(ex + x) | |
| *ln(ex+x) = |
| i juz masz gotową postać pod de L'Hospitala |
| x | | x | |
7 lut 11:08