matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
ki:
3
5
wyrazenie (
)
5
* (
)
2
=
5
3
7 lut 10:06
PW:
3
3
5
3
(
)
3
(
)
2
(
)
2
=(
)
3
5
5
3
5
Ułamki podniesione do kwadratu skróciły się, bo są liczbami odwrotnymi. Można było też napisać je tak:
3
5
3
5
(
)
2
(
)
2
=(
.
)
2
=1
2
=1
5
3
5
3
7 lut 14:58