matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
ki:
wyrażenie 2√50−4√8 zapisane w pistacji jednej potęgi wynosi ?
7 lut 09:49
Artur_z_miasta_Neptuna:
√
50
=
√
25*2
=
√
25
*
√
2
= ...
√
8
=
√
4*2
=
√
4
*
√
2
= ... odejmujesz w teraz wyrażenia i co zostaje
zamień wszystko na postać 2
α
7 lut 09:57