matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiedząc ze "a" wynosi tyle i "b" wynosi tyle oblicz tamto
AL:
log
3
20=a log
3
15=b log
2
360
7 lut 08:27
Artur_z_miasta_Neptuna:
wskazówki: 360 = 20*18 = 20*9*2
20
4
2
2
=
=
15
3
3
7 lut 09:07