Stosując odpowiednie podstawienia obliczyć całki nieoznaczone
Angel: Stosując odpowiednie podstawienia obliczyć całki nieoznaczone:
∫x2√2x3−3dx
Jak to obliczyć krok po kroku?
6 lut 22:09
Mila:
podstawienie 2x3−3 =t
6 lut 22:16
Angel: No i mam t i co dalej mam z tym zrobić
6 lut 22:22
Trivial: Podstawić i wychodzi trywialna całka.
6 lut 22:24
Angel: W odpowiedziach mam 19√(2x3−3)3+C za chiny mi to nie wychodzić może ktoś to ładnie
opisać
6 lut 22:28
Angel: Proszę ładnie o rozpisanie tego zadania już godzinę chyba nad tym siedzę i nic
6 lut 22:41
Trivial:
t = 2x
3 − 3
| | 1 | | 1 | |
∫x2√2x3−3dx = |
| ∫√ t dt = |
| ∫t1/2dt = ... |
| | 6 | | 6 | |
6 lut 22:44
Godzio:
Siedzisz nad tym może i godzinę, ale szkoda, że nic po za siedzeniem nie robisz
6 lut 22:57
rupert: Godzio nic na to nie poradzisz, anioły już tak mają
6 lut 23:07