Pomoc
Heksula: Prosze o pomoc
Zad. 1 Dla jakich wartości parametru a i b wielomiany W(x) i P(x) są równe, jeśli W(x) = x do 3
+ ax + b i P(x) = (x−1) (x+2).
Zad. 2. Z miast A i B odległych od siebie o 352 km wyjechały, po sąsiednich torach, dwa pociągi
towarowe. Pociąg jadący z miasta A do B wyjechał o 45 minut wcześniej niż pociąg jadąc z
miasta B do A i jechał z prędkością o 24 km/h mniejszą. Pociągi te minęły się w połowie drogi.
Oblicz, z jakimi średnimi prędkościami jechały te pociągi.
6 lut 21:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
jeżeli W(x) = x
3 + ax + b a P(x) = (x−1)(x+2)
to NIGDY

bo źle przepisałaś zadanie
6 lut 21:44
Heksula: yyy, sorry, tam powinno być (x−1)^
6 lut 21:46
Artur_z_miasta_Neptuna:
napisz znak równości pomiędzy tymi wielomianami ... wymnóż nawiasy i pogrupuj wyrazy o tych
samych potęgach 'x'
6 lut 21:49
Heksula: wyszło mi takie coś ax + b = −3x + 2, to znaczy, że a = −3 a b = 2?
6 lut 21:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
yhy
6 lut 21:58
Artur_z_miasta_Neptuna:
zad 2
pociąg z A do B jedzie połowę drogi w czasie 't + 45min' ze średnią prędkością 'v − 24km/h'
pociąg z B do A jedzie tą samą odleglość (polowa drogi) w czasie 't' i ze średnią prędkością
'v'
wyznacz 'v' i 'v−24km/h'
6 lut 22:00
Heksula: Dziękujęę

A możesz mi pomóc też z zadaniami które wstawiłam teraz? Nie te 2, tylko 4 i 5
6 lut 22:01