pierwiastki wielomianu
Peres: Witam mam pewien problem, mam zadanie obliczyć pierwiastek wielomianu, a jestem kompletnie
ciemny. Pomocy proszę
W(x)=3x3+x2−12x−4
26 cze 19:53
tEa:
He, he

jaki problem?
W(x) = x
2( 3 x +1) − 4( 3x +1)= ( 3x +1)( x
2 −4)= ( 3x+1)( x−2)( x+2)
pierwiastkami są :
x= −13 , x = 2 x = −2
26 cze 20:01
tim: Buu.. Ja chciałem
26 cze 20:01
tEa: 
...... nie wiedziałam ?
26 cze 20:02
tim: <zrospaczony>
26 cze 20:02
Peres: I to by było wszystko
26 cze 20:05
tEa:
A co jeszcze chcesz?
Peres 
26 cze 20:06
tim: Ależ on nic nie chce
26 cze 20:08
Peres: dzieki za pomoc
26 cze 20:09
tEa:
26 cze 20:12