matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny
truskkkk:
witam! Jak mam na przykład ciąg arytmetyczny a
2
=8 a
9
=54
54−8
to nie można obliczyć r ,robiąc
=6r
Czy coś w tym stylu ?
2
6 lut 20:25
Saizou :
a
9
=a
2
+7r
6 lut 20:29
truskkkk:
dzięki !
6 lut 20:32
truskkkk:
a jak mam geometryczny np. a
2
= 18 a
7
=72 to jak wyliczyć szybko q ?
72
=q
5
? Czy jak ?
18
6 lut 20:44
krystek:
a
7
72
=
a
2
18
a
1
*q
6
72
=
a
1
*q
18
6 lut 21:01
truskkkk:
dzięki !
6 lut 21:17