pochodna
G.: pochodna:
3√sinx
jak się za nią zabrać ? jakieś wskazówki ?
6 lut 19:46
Michał Anioł: a co ci w niej sprawia trudność konkretnie? masz tutaj złożenie dwóch funkcji ⇒ reguła
łańcuchowa/pochodna funkcji złożonej
6 lut 19:48
heuhuehue: jak tego nie widzisz to podstaw sobie za sinx cos moze bedzie Ci latwiej
6 lut 19:50
G.: tzn jakby był pierwiastek 2 stopnia to wszystko jasne. ale tu nie wiem jaki wzór na pierw 3
stopnia zastosować
6 lut 19:50
Eta:
f(x)=3√sinx= sinx1/3
f'(x)=.......
6 lut 19:52
asdf:
| | 1 | |
((sinx)1/3)' = |
| * (sinx)1/3 − 1 * (sinx)' = ... |
| | 3 | |
6 lut 19:53
heuhuehue:
3√sinx t=sinx t'=cosx
(t13)' * t'
6 lut 19:53
asdf: @heuhe~
ale kombinujesz
6 lut 19:55
heuhuehue: no co moze tak bedzie mu latwiej
6 lut 19:56
G.: okok, teraz załapałam

DZIĘKUJĘ
6 lut 19:56
heuhuehue: widzisz powinienem zostac nauczycielem
6 lut 19:56