.
KKK: Wykaz ze roznica kwadratow dwoch kolejnych liczb nieparzystych jest podzielna przez 8.
6 lut 19:33
6 lut 19:41
KKK: nikt nie wie jak to zrobic?
6 lut 20:09
Eta:
Wszyscy wiedzą !

(2n−1)
2−(2n+1)
2= (2n−1+2n+1)(2n−1−2n−1)= 4n*(−2)=
8*k, k€C
zatem jest podzielna przez
8
c.n.u.
6 lut 20:21
KKK: o co chodzi z tym 8k?
6 lut 20:28
KKK:
6 lut 20:35
6 lut 20:43
Trivial:
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????
6 lut 20:43