Narysuj wykres
mil: Narysuj wykres funkcji I2−xI−2Ix+1I
Proszę o pomoc, to pilne.
6 lut 19:21
Basia:
zauważ, że |2−x| = |x−2|
masz więc funkcję: f(x) = |x−2| − 2|x+1|
rozważ ją teraz x przedziałach: (−∞; −1) <−1;2) (2;+∞)
i zapisz jej wzór w każdym z tych przedziałów pozbywając się |...|
potem rysuj
6 lut 19:28
mil: Dzięki za pomoc. Mam jeszcze dalszą część tego zadania i za bardzo nie mam pomysłu. Myślę, że
coś wymyślicie.
Korzystając z wykresu funkcji f określ liczbę rozwiązań równania f(x)=−2x+b w zależności od
parametru b.
6 lut 20:02
mil: Pomoże ktoś?
6 lut 21:31
Aga1.: Koniecznie trzeba narysować wykres funkcji z wartością bezwzględną i wykres funkcji liniowej
dla różnych b.
6 lut 22:37