matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna x*e^{u{1}{x}}
ania:
pochodna: x*e
1
x
czy moglby mi ktos to rozwiazac?
6 lut 18:56
Eta:
f(x)= g(x)*h(x) f
'
(x)= g
'
(x)*h(x)+g(x)*h
'
(x)
1
f
(
x)= 1*e
1/x
+x*e
1/x
*(
)
'
=.........
x
6 lut 19:09
ania:
dzieki
6 lut 19:22