równania z jedna niewiadomą
Jagoda: Rozwiąż równania: Proszę o pomoc

Jezeli nie potraficie wszystkich to chociaz jeden bo mi nie chca wyjsc odpowiednie wyniki
a)
13 (s−2)= s+4
b) x
2−3+4x=(x+2)
2 −1
c).(x−3)(x+3)−(x+2)
2−5=x+4
6 lut 18:33
Vizer:
Co w tym trudnego powymnażać i uporządkować ?
s = −7
6 lut 18:38
Jagoda: a mogłbys rozwiazac pozostale i mam wiecej przykladow ale te co potrafie to rozwiaze sb sama.
tylko te co mi nie chca wyjsc
6 lut 18:39
6 lut 18:59
Licealista: A wzory skróconego mnożenia, kończ waść, wstydu oszczędź!
(a+b)
2= a
2+ 2ab + b
2
a
2−b
2= (a+b)(a−b)
niewiadome na jedną, wiadome na drugą, przy zmianie stron zmiana znaku
6 lut 19:04
PuRXUTM: b) x
2+4x−3=x
2+4x+4−1 zastosowanie wzorów skróconego mnożenia
−3≠3 sprzeczność
c) x
2−9−x
2−4x−4−5=x+4 zastosowanie wzorów skróconego mnożenia
−18−4x=x+4
5x=−22
6 lut 19:05