.Naszkicwać wykres funkcji
Mo: Możecie mi pomóc przy tym: Naszkicwać wykres funkcji f(x)=xlogx2|x| ? Jak to zrobić
6 lut 18:04
Mo: Proszę o pomoc..
6 lut 18:13
6 lut 18:36
Mila:

x
2≠1⇔x≠1 i x≠−1 i x≠0
| | ln|x| | | ln|x| | | 1 | |
logx2|x|= |
| = |
| = |
| i x≠1 i x≠−1 i x≠0 |
| | ln(x2) | | 2ln|x| | | 2 | |
| | 1 | |
f(x)= |
| x gdzie x≠1 i x≠−1 i x≠0 |
| | 2 | |
6 lut 18:58
Mo: a co się stało z x przed logarytmem ?
6 lut 19:05
Mila: Popatrz dobrze.
6 lut 19:13
Mo: nie wiem, co z nim zrobiłąs?
6 lut 19:26
Mo:
6 lut 19:33
Mo: więc?
6 lut 19:41
Mila: Ależ nic nie zrobiłam, jest!
| | ln|x| | | 1 | | 1 | |
f(x)=x*logx2|x|=x* |
| =x* |
| = |
| x |
| | 2ln|x| | | 2 | | 2 | |
6 lut 19:43