matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
krzysiekqlwr:
4x
2
+4cos
2
x + π
2
=4πx
6 lut 16:36
Mila:
4x
2
+4cos
2
x + π
2
=4πx⇔ 4x
2
−4πx+π
2
+4cos
2
x=0⇔ (2x−π)
2
+4cos
2
x=0⇔ 2x−π=0 i cos
2
x=0
π
x=
spr dla cosinusa
2
π
cos
2
(
)=0
2
odp .
π
x=
2
6 lut 16:55