Pomóżcie
Zdesperowana: Wyznacz punkt przecięcia prostych k i l opisanych równaniami:
k: y+2x−4=0
l: x+1=0
Może mi to ktoś rozwiązać?
6 lut 16:03
Artur_z_miasta_Neptuna:
rozwiąż ten układ równań
6 lut 16:04
Zdesperowana: Nie wiem jak to mam rozwiazać ten układ równan
6 lut 16:13
Mila:

l : x+1=0⇔x=−1
k: y+2*(−1)−4=0
y=6
(−1;6)
II sposób
możesz narysować proste i zobaczyc.
k: y=−2x+4
6 lut 16:21
Dominik: | ⎧ | y + 2x − 4 =0 | |
| ⎨ | |
|
| ⎩ | x + 1 = 0 | |
serio nie umiesz czegos takiego rozwiazac? to wracaj do 2 kl gimnazjum!
6 lut 16:30
Zdesperowana: Dziękuje Mila . Zrozumiałam
6 lut 16:38
Mila:
6 lut 16:38