matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka z pierwiastkiem
Rav:
xarcsinx
∫
dx
√
1−x
2
Bardzo bym prosił o rozwiązanie
6 lut 12:09
Bogdan:
1
Spróbuj najpierw zastosować podstawienie: arcsinx = t,
dx = dt, x = sint,
√
1 − x
2
potem przez części.
6 lut 12:17