prawdopodobieństwo
Mrau: Hej, czy mógłby ktoś mi pomóc w tym zadanku? Nie bardzo wiem jak mam odczytać z tablicy
t−Studenta wartość dla 500 elementowej próby. Proszę o pomoc

Można przyjąć że masa nasiona bobiku ma rozkład normalny o nieznanych parametrach. Dla losowej
500 elementowej próby otrzymano wyniki s=100 x(średnią z próby)=461.
Wyznacz 95%przedział ufności dla średniej
95% przedział dla wariancji
6 lut 11:54
MQ: Masz rozkład t dla N−1 stopni swobody
czyli szukasz wartości t dla alfa = 5% albo 0,05 dla rozkładu o 500−1=499 st. sw.
6 lut 12:20
Mrau: ale wartości 499 nie ma w tablicy t−studenta
6 lut 20:02
Mrau: Jak to obliczyć w takim wypadku?
6 lut 20:04