punkt k=-3,5 jest wierzchołkiem...
aaa: punkt k=−3,5 jest wierzchołkiem kąta prostego równoramiennego trójkąta prostoketnego KLM, który
jest wpisany w okrąg o środku w pkt s=4,6 . oblicz długość przyprostokątnej trójkąta KLM.
Nie ogarniam całkowicie zadania jak i matmy więc prosze o pomoc
6 lut 11:08
aaa: proszę
6 lut 11:12
aaa:
6 lut 11:22
Nienor:

To taka podpowiedź, teraz zastanów się, skoro trójkąt jest prostokątny α=90
o to 2α=180
o, więc
czym dla okręgu jest przeciwprostokątna
6 lut 11:27
Ala: Maksara...cięciwa jest tak

I co dalej? Czy będzie średnica? Mnie już cyferki tańczą przed
oczami.
8 lut 19:45
Patrycja:
17 cze 14:59
ola: To jest trudne jak ktoś umie niech mi zrobi prosze pozdrawiam Ola
17 cze 15:01