matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
porwonaj liczby
xyz:
Porównaj liczby bez użycia kalkulatora:
√
3+
√
2
i
√
7
5 lut 23:17
Mila:
porównaj kwadraty tych liczb (0bie są dodatnie) (
√
3+
√
2
)
2
=3+
√
2
i
√
7
)
2
=7 3+
√
2
<7 jeśli ktoś nie wierzy to odejmujemy od obu stron 3
√
2
<4=
√
16
5 lut 23:47