matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczanie całki
ja:
Obliczyć ∫x*cosx
2
dx Czy mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze myślę? x
2
=t 2xdx=dt xdx=1/2*dt ∫x*cosx
2
dx = 1/2∫costdt= 1/2*sint + c = 1/2*sinx
2
+ c
5 lut 22:27
ja:
Baaaaardzo proszę o sprawdzenie.
5 lut 22:49
Krzysiek:
ok
5 lut 22:49