matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PIERWIASTEK Z 2X=X
Siobhan22:
−
√
2x
=x Co z tym zrobić? Wiem że wyjdzie 0, ale jak tego dowieść? Jest na to jakaś zasada, prawda?
5 lut 21:07
Siobhan22:
* poprawka: −
√
2
x=x
5 lut 21:10
Kamcio :):
x(1+
√
2
)=0 ⇔ x=0 ⋁ 1+
√
2
=0 ⇔ x=0
5 lut 21:53