1
mała1: 5311 − 2111 * 3√−8 Liczbą odwrotną jest
A.1170 B 11104 C −11104 D −7011
5 lut 20:58
mała1: jest to odp B a mi wychodzi D może ktoś mi pomoże
5 lut 21:34
Janek191:
5 3/11 − 2 1/11 * 3√−8 = 5 3/11 − 23/11 * ( − 2) = 58/11 + 46/11 = 104/11
więc
liczbą odwrotną jest 11/104
Odp. B
5 lut 21:57
Janek191:
5 3/11 − 2 1/11 * 3√−8 = 5 3/11 − 23/11 * ( − 2) = 58/11 + 46/11 = 104/11
więc
liczbą odwrotną jest 11/104
Odp. B
5 lut 21:58
Janek191:
5 3/11 − 2 1/11 * 3√−8 = 5 3/11 − 23/11 * ( − 2) = 58/11 + 46/11 = 104/11
więc
liczbą odwrotną jest 11/104
Odp. B
5 lut 21:58
mała1: ok dzięki wielkie
5 lut 22:06