matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Ania94:
długosc dwóch boków trójkąta sa równe 2 i 1. miara kata między tymi bokami jest 2razy większa od miary kata naprzeciwko boku 2. wyznaczy długość 3 boku trójkąta?
5 lut 20:45
Ajtek:
α=x
2
c
=
sinx
sin2x
2*2sinx*cosx
=c
sinx
c=4cosx
5 lut 20:55