matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie.
Monika:
x
2
10
−
=
x−2
x+3
(x−2)(x+3)
5 lut 20:29
m:
x(x+3)−2(x−2)−10
=0
(x−2)(x+3)
D=R\(2,−3) x
2
+3x−2x+4−10 x
2
+x−6=0 Δ=25 x
1
=−3 x
2
=2
5 lut 20:31
ZK :
A sprawdziles rozwiazanie z dziedzina
5 lut 21:47