Obliczyć granice, proszę o jakieś podpowiedzi...
malum: x→0
x→
∞
5 lut 20:28
heuhuehue: jaki masz problem z tymi przykladami ?
5 lut 20:31
heuhuehue: tgx przy x−−>0 wynosi ile ?
5 lut 20:32
malum: 0
5 lut 20:35
heuhuehue: no to w czym problem ? ciachasz granice de'hospitalem i juz
5 lut 20:37
malum: no...
5 lut 20:48
heuhuehue: znasz regule de'hospitala ? Bardzo prosta regulka i przydatna
5 lut 20:51
heuhuehue:
lim tgxex−1 = [00]= limx−>0 (1/cos2x)ex= 1
x−>0
5 lut 20:55
heuhuehue: limx−−>∞ lnxex+3x+1=∞∞=limx−−>∞ 1/xex+3=0
5 lut 21:00