matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie jestem pewien rozwiązania.
Krzysiek:
Znaleźć kąt przecięcia się funkcji: f(x)= sinx g(x)= cosx f`(x)= cosx g`(x) =−sinx Potrzebuję do tego punktów wspólnych funkcji?
π
cosx= sinx dla x=
+kπ
4
cosx+sinx
tgγ= |
|= 2
√
2
⇒ γ= arctg2
√
2
−cosxsinx+1
?
5 lut 20:26