średnia arytmetyczna, wariancja - prośba o sprawdzenie
pat: Cześć

Mógłby ktoś rzucić okiem na to zadanie i powiedzieć mi a właściwie wytłumaczyć jakie jest
poprawne rozwiązanie tego zadania? Byłbym bardzo wdzięczny za okazaną pomoc.
Średnia arytmetyczna trzech liczb a, b, c jest równa 2. Wariancja tych liczb wynosi 3. Oblicz
sumę kwadratów liczb a, b i c.
zadanie 2. rozwiązane przez Galena i są dwa różne wyniki. Ktoś wie może dlaczego?
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=25&t=30723
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=25&t=35291