matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
siara:
Napisz wzór funkcji liniowej, która przechodzi przez punkt P=(2,−3) i: a)jest równoległa do prostej y=2x−3 b)jest prostopadła do prostej 2x−4y+8 c)przez punkt S=(4,−1) d)jej miejscem zerowym jest liczba 5.
5 lut 19:10