matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ekstremum funkcji
aneta:
prosze o sprawdzenie: x
3
+y
2
−6xy+24x+30 z
x
=3x
2
−6y+24 z
y
=2y−6x z
xx
=6x z
yy
=2
5 lut 19:06
Krzysiek:
ok, jeszcze policz: z
xy
i z
yx
5 lut 19:48