matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
Kamcio :):
Witam, jak rozwązać taki układ równań : a+c=−3 ⋀
25
b+d+ac=
⋀
4
bc+ad=−12 ⋀ bd=9 ?
5 lut 18:55
Dominik:
niestety, ale tylko podstawiajac
5 lut 18:58
Kamcio :):
nie ma jakiegoś algorytmu czy coś?
5 lut 19:03
Dominik:
na szczescie mamy XXI wiek i jesli interesuje ciebie tylko wynik to lap
http://www.wolframalpha.com/input/?i=a+%2B+c+%3D+-3%2C+b+%2B+d+%2B+ac+%3D+25%2F4%2C+bc+%2B+ad+%3D+-12%2C+bd+%3D+9
5 lut 19:05