Sprawdź czy podana tożsamość jest prawdziwa
PIKOLO: Sprawdź czy podana tożsamość jest prawdziwa
1 − cos 1 + cosx 2
−−−−−−−−−− + −−−−−−−−−−− = −−−−−
1 + cos 1 − cosx sinx
5 lut 18:44
PIKOLO:
1 − cos 1 + cosx 2
−−−−−−−−−− + −−−−− = −−−−−
1 + cos 1 − cosx sinx
5 lut 18:44
Dominik: | 1 − cosx | | 1 + cosx | | 2 | |
| + |
| = |
| ? |
| 1 + cosx | | 1 − cosx | | sinx | |
5 lut 18:47
PIKOLO: tak o taką torsamość potrzeba mi rozwiązać
5 lut 19:08
Dominik: tozsamosci sie nei rozwiazuje, mozna conajwyzej (jak zreszta jest w poleceniu) sprawdzic czy
jest prawdziwa.
zaczales cos robic? przeksztalcaj lewa strone, dodaj ulamki.
5 lut 19:12