kąty środkowe kąty wpisane
mono:

Dany jest okrąg o środku w punkcie O. Korzystając z danych na rysunku, oblicz kąt b.
kąt a=80°
Przerabiam teraz kąty środkowe, wpisane i dopisane. Nie wiem jak zrobić to zadanie...
5 lut 18:41
pigor: ...., no nie żartuj , masz czworokąt wpisany w okrąg,
to przecież α+β=180
o ⇒ β = ... . ...
5 lut 19:20
mono: 100. No tak, głuptas ze mnie...
5 lut 19:35
pigor: .. nie jest z tobą tak źle, na pewno następnym razem
najpierw zastanowisz się , prawda

, czego ci życzę i pozdrawiam
5 lut 19:40