Oblicz całkę nieoznaczoną:
MałaMi: Oblicz całkę nieoznaczoną:
5 lut 18:14
rupert: podstawienie t=1+x3
5 lut 18:18
MałaMi: nie rozumiem niestety z tego nic. próbuję zrobić normalnie czyli do wzoru ale wychodza jakieś
głupoty
5 lut 18:35
manslaughter: sposob podstawiania tak jak kolega wyzej napisal
5 lut 18:39
manslaughter: t=1+x3
dt=3x2dx ←to jest zawsze pochodna t i dodajesz jeszcze dx
5 lut 18:40
manslaughter: i masz ln|1+x2| +C
5 lut 18:41
rupert: ln|1+x3|+C
5 lut 18:44
5 lut 18:48
manslaughter: tak rupcio czuwa
5 lut 18:51
qawsedrfgh: to jest trywialne!
5 lut 18:52