?
nat: jak zrobić takie zadanie na takim schemacie ?
√a+b+ √a−b
5 lut 18:14
Dominik: podaj pelna tresc zadania
5 lut 18:16
nat: √11−6√2+√11+6√2
5 lut 18:20
Marconi: 11−6pierw2 =(3−pier 2 )2
5 lut 18:24
Marconi: i masz wzor skroconego mnozenia wiec teraz masz kwadrat i bierzesz w modul opuszczasz sobie
pierwiastek bi masz to co pod pierwiastkiem jednak w module xd
5 lut 18:25
nat: dzieki
5 lut 18:26
nat: dzieki
5 lut 18:26
Dominik: zauwaz, ze 11 − 6√2 = (3 − √2)2, tak samo 11 + 6√2 = (3 + √2)2
czyli
√11 − 6√2 + √11 + 6√2 = √(3 − √2)2 + √(3 + √2)2 = |3 − √2| + |3 + √2| =
...
dalej dokoncz
5 lut 18:27