matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz pierwszy wyraz i iloraz ciagu geometrycznego
Charlie:
Wyznacz pierwszy wyraz i iloraz ciągu geometycznego a
n
jeśli a) a
2
=6 i a
1
+a
3
= 20 b) a
3
=12 a
4
−a
2
=18 Proszę o wytlumaczenie jednego z tych przykładów
5 lut 18:01