-.-
Mat: Oblicz pole figury A ∩ B, gdzie A=[(x,y): x,y ∊ R, x 2 + y 2 −4x−2y−4≤ 0], zaś B jest
obrazem zbioru A w przesunięciu równoległym o wektor [−2,2].
środek to S( 2,1)
przesuwam o ten wektor −2,2 i mam
S2 = (0,3)
r=2
i /?
5 lut 17:38
Mat: jakiś pomysł?>
5 lut 18:02
MQ: wg mnie, to r=3
5 lut 18:57
Mat: x2 + y2 −4x−2y+1≤ 0
tam był błąd , soryy...
5 lut 19:02
MQ: Aaaa! chyba że tak!
No to np.:
∫ od 0 do 2 z funkcji: (√4−(x−2)2+1−(−√4−x2+3))
czyli w sumie:
∫ od 0 d0 2 z funkcji: (√4−(x−2)2+√4−x2−2)
5 lut 19:15
Basia:

(x−2)
2−4 + (y−1)
2−1+1 = 0
(x−2)
2 + (y−1)
2 = 4
S
1 = (2,1) r=2
S
2 = (0,3) r=2
widać, ale to powinno być policzone, że
A(0,1) B(2,3) a kąty AS
1B i AS
2B są proste
czyli P = 2*pole odcinka = 2*[ pole wycinka − pole tr. AS
1B] =
2*[ (1/4)pola koła − (1/2)*AS
1*BS
1) =
5 lut 19:17
Basia: to chyba jest szkoła; całki jeszcze nie działają
5 lut 19:18
MQ: Ale za to czysto analitycznie
5 lut 19:20
Mat: czemu r=2 ?
5 lut 19:29
Mat: hahha dobra wszystko jasne już , dzięki !
5 lut 19:30
Basia:
nie rozumiem pytania;
a= 2 b=1 c=1
r2 = a2+b2−c2 = 4+1−1 = 4
r=2
5 lut 19:31
Mat: a bo myslalam ze Ty też to 3 napisalas

jest 2 i jest ok
5 lut 19:35