matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
orm:
Udowodnij, że
√
11+6
√
2
+
√
11 - 6
√
2
jest liczbą naturalną.
6 wrz 16:41
Dariusz:
√
11+6
√
2
=
√
(3+
√
2
)
2
= 3+
√
2
druga liczba wynosi 3-
√
2
czyli L+P=6
6 wrz 16:45