matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hej
mróz:
Wyznacz x :
3
x
=
√
5
2
x do potęgi 3/2
5 lut 16:11
Basia:
x
3/2
=
√
5
/()
2
x
3
= 5 x =
3
√
5
5 lut 16:13
m:
x
3/2
=
√
5
√
x
3
=
√
5
x
3
=5 x= pierwiastek 3go stopnia z 5
5 lut 16:15
mróz:
Dzięki
5 lut 16:15