matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
magda:
jak zrobic takie zadanie? dane sa funkcji f(x)=tgx oraz g(x)=
√
x−1
.Podac dziedziny Df i Dg funkcji f i g oraz napisac zalozenie f
o
g
22 cze 18:33
Miś:
D
f
= R \ {
π
2
+ k*π} k€C D
g
: x−1≥0 D
g
= <1,∞) f
o
g = f[g(x)] = tg
√
x −1
22 cze 19:15