matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
postacią trygonometryczną liczby zespolonej z=2-2√3i
juniaczek:
postacią trygonometryczną liczby zespolonej z=2−2√3i
5 lut 11:20
camus:
z = a + bi |z|=
√
a
2
+b
2
a
cosα =
|z|
b
sinα =
|z|
stąd znajdujesz α z = |z|(cosα + isinα)
5 lut 11:24