| 8−4√2 | 8+4√2 | |||
Witam, mój przedział to : m∊(−∞ | u | , +∞) | ||
| 5 | 5 |
| 8−4√2 | 8+4√2 | |||
podniosłem do kwadratu 1. | i 2. | |||
| 5 | 5 |
| 1 | ||
1.19 | ||
| 5 |
| 16 | ||
m1 = − | ||
| 5 |
| 256 | 8 + 4√2 | |||
m12 = | > | |||
| 25 | 5 |
| 24 | ||
m2 = | ||
| 5 |
| 576 | 8 + 4√2 | |||
m22 = | > | |||
| 25 | 5 |
| 8 + 4√2 | ||
m1, m2 ∊ ( | , ∞) | |
| 5 |
| 8 + 4√2 | ||
m12, m22 ∊ ( | , ∞) | |
| 5 |
| 8 − 4√2 | ||
m1∊(−∞, | ) | |
| 5 |
| 8 + 4√2 | ||
m2∊( | , ∞) | |
| 5 |
| 8−4{2} | 8+4√2 | |||
Do kwadratu podniosłem | i | |||
| 5 | 5 |