matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Analiza matematyczna
Tyrla:
Wyznaczyć kąt pod którym przecinają się wykresy funkcji 2y=x
2
i 2y=8−x
2
5 lut 10:50
Tyrla:
?
5 lut 12:28
camus:
x
2
f(x)=
2
x
2
g(x)=4−
2
f'(x
0
)−g'(x
0
)
tgα = |
| gdzie x
0
to punkt przecięcia się krzywych
1+f'(x
0
)g'(x
0
)
5 lut 12:49