matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mały problem z dzieleniem ułamka
Qmi:
Witam.
80−40
√
2
m1=
50
8−4
√
2
Powinno wynieść
. Jak to zostało skrócone?
5
5 lut 10:32
Aga1.:
80−40
√
2
10
(8−4
√
2
)
=
=
50
10
*5
5 lut 10:39
Qmi:
Dziękuję.
5 lut 10:41