opis wykresu funkcji
Dorota:

to jest wykres funkcji f(x) −x
2+6x−8
i opisz własnosci
1. D
2. Y
3.wykres jest symetryczny wzgledem prostej x=....
22 cze 16:04
Miś:
1/ D=R dla każdej funkcji kwadratowej
2/ Zb. wart. y€( −∞, y
w> bo ramiona paraboli skierowane do dołu
policz deltę i oblicz y
w
| | −b | |
3/ osią symetrii wykresu jest prosta x = xw gdzie xw = |
|
|
| | 2a | |
policz ....i to wszystko
22 cze 16:10
Dorota: jak bym umiala to obliczyc misiu to bym to zrobiła ale ja jestem zielona z tego
22 cze 16:21
jnjhu: y=6x+4
12 cze 20:52