miejsca zerowe
pop: Oblicz miejsca zerowe
4 lut 22:38
pop: ?
4 lut 22:47
pop: prosze o pomoc w policzeniu miejsc zerowych
4 lut 23:06
pop: pomoże ktoś?
4 lut 23:11
Beti: m. zer. dotyczą funkcji. Czy to jest część wzoru funkcji
4 lut 23:18
pop: to jest funkcja
4 lut 23:19
pop: f(x)=...
4 lut 23:20
pop: to jak to ma wyglądać?
4 lut 23:23
Beti: zatem:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
f(x) = |
| − |
| = |
| − |
| = |
| | √(x−2√2)2 | | 2√2 | | |x−2√2| | | 2√2 | |
| | 2√2 − |x−2√2| | |
= |
| |
| | 2√2|x−2√2| | |
f(x) = 0 <=> 2
√2 − |x−2
√2| = 0
|x−2
√2| = 2
√2
↙ ↘
x−2
√2 = 2
√2 x−2
√2 = −2
√2
x = 4
√2 x = 0
M.z. = {0,4
√2}
4 lut 23:25
pop: dziękuję
4 lut 23:38
pop: Czy na maturze nie trzeba pisać na jakich to jest przedziałach (strzałki) ?
4 lut 23:48
pop:
5 lut 09:39
Dominik: w tym przypadku przy opuszczaniu modulu nie trzeba bylo uwzgledniac przedzialow
5 lut 09:41
pop: w takim razie kiedy trzeba a kiedy nie ?
5 lut 09:44
pop:
5 lut 09:56
pop: wie ktoś?
5 lut 10:13
Aga1.: 1) Bez przedziałów , gdy niewiadoma jest tylko pod jedną wartością bezwzględną lub można
zapisać pod jedną wartością bezwzględną
np.
a) 8Ix−4I=5
b) 2Ix+1I−4Ix+1I=Ix+1I+4
I jeszcze tego rodzaju przykłady I2x+3I=Ix−5I
2) Koniecznie z przypadkami
a) Ix+1I=x−3
b) 2Ix−4I+3=Ix−5I
c) Ix+3I−Ix−1I+2I4x+2I=10.
5 lut 10:27
Aga1.: Oczywiście miałam na myśli równania z wartością bezwzględną.
5 lut 10:43