matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prędkość średnia
anka19:
Witam. Mam obliczyć prędkość średnią pojazdu t=2h s=378 km Czy wystarczy tylko podzielić droge przez czas, czy potrzebna jest jakaś zamiana jednostek?
4 lut 22:02
martinx:
V=
S
T
V=
378
2
V=189
km
h
tak powinno być
5 lut 13:05