Niech log2+2 i log3+b. Wyraź za pomocą a i b poniższe wyrażenia:
chochla: log2=a log3=b
log8 * log8√6
4 lut 21:46
chochla: sorki w poleceniu... niech log2=2 i log3=b przepraszam..
4 lut 21:48
Dominik: jak log2 moze wynosic 2?
4 lut 21:49
chochla: bożeee co za nieogar ze mniee już późno..

log2=a
4 lut 21:50
Dominik: | | log√6 | | 1 | | log2 + log3 | | a + b | |
log8 * |
| = |
| log6 = |
| = |
| |
| | log8 | | 2 | | 2 | | 2 | |
4 lut 21:51
Patronus: | | log√6 | | 1 | |
log8 * log8√6 = log8 * |
| = log√6 = log 61/2 = |
| log6 = |
| | log8 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
|
| (log2+log3) = |
| (a+b) |
| | 2 | | 2 | |
4 lut 21:52
chochla: dziękuję serdecznie

i przepraszam za nieogar
4 lut 21:57