Niech log2=a i log3=b. Wyraź za pomocą a i b poniższe wyrażenia:
chochla: log2=a log3=b
log510 / log560
4 lut 21:16
Dominik: | log510 | | | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| = |
| = |
| log560 | | | | log5 | | log2 + log3 | |
4 lut 21:18
chochla: dzięki dominik
4 lut 21:18
Patronus:
| | log1010 | | 1 | |
log510 = |
| = |
| |
| | log105 | | log5 | |
| | log1060 | | log10 + log6 | |
log560 = |
| = |
| |
| | log105 | | log5 | |
| log510 | | 1 | | log5 | | 1 | | 1 | |
| = |
| * |
| = |
| = |
| |
| log560 | | log5 | | log10 + log6 | | 1+log2+log3 | | 1+a+b | |
4 lut 21:19
Patronus: Dominik
log5 ≠ log2+log3
Poza tym pierwsze dzielenie jest błędnie
4 lut 21:21
Dominik: jej, oczywiscie. jak teraz na to patrze to to jest stek bzdur. ale juz tak mam, ze po 21 sie
cos takiego u mnie wlacza.
4 lut 21:22
Patronus:
4 lut 21:28